Oldal kiválasztása

A kórházi betegellátásban kulcsfontosságú lehet a gyors reakció: hogy időben észrevegyék a problémát és gyorsan elérhető legyen az orvos, az ápoló, a segítség a beteg számára. A SensoDoc rendszer alkalmas arra, hogy kövesse a betegellátási folyamatban kritikus szerepet betöltő személyek, illetve az egészségi állapotuk miatt megfigyelést igénylő betegek tartózkodási helyét, illetve szükség esetén a beteg állapotát jelző paramétereket, ezáltal lehetővé tegye a legrövidebb időn belüli beavatkozást.

 

A kórházi intézmény területén tartózkodó személyeket a SensoDoc rendszer követni tudja, ha a személyek a rendszerben regisztráltak és személyhez rendelt nyomkövetőt használnak. A nyomkövetők olyan jeladó eszközök, amelyek jeleit a kórház területén telepített, specifikusan ezen jelek vételére kialakított vevőkészülékek fogadni tudják és ez alapján a rendszer meg tudja határozni a viselőjük helyét.

A személyhez kapcsolt jeladók karperec, kártya, kulcstartóra szerelhető kis eszközök formájában elérhetőek, funkciókat tekintve többféle változatban, az egészen egyszerű, egyfunkciós jeladótól a komplexebb, például segélyhívógombbal ellátott vagy egyes életfunkciók mérésére, a testhelyzet megállapítására stb. is alkalmas okos karperecig.

Gyorsan, az orvost!

A személykövetés egyik fontos felhasználási területe a kórházi dolgozók tartózkodási helyének azonosítása a kórház területén – illetve, ha nincs a kórház területén az illető, akkor annak a megállapítása, hogy nincs ott (a rendszer csak a kórház területén képes a helymeghatározásra).

Számos olyan helyzet adódik a betegellátás folyamatában, amikor azonnal meg kell találni az adott probléma megoldására dedikált orvost, szakembert. A rendszer segítségével gyorsan megkereshető és értesíthető az érintett kolléga, ha az intézményben tartózkodik.

A rendszerben regisztrált személyek munkakör, szakterület vagy egyéb, az adott intézmény specifikus szempontjai szerint csoportokba sorolhatók, így a rendszer támogatni tudja adott csoportba sorolt személyek helyének egyszerre legyűjtését, megjelenítését. Ha egy adott személy nem elérhető (nincs az intézményben vagy elfoglalt), gyorsan megkereshető hasonló kompetenciájú, feladatkörű kolléga, aki megfelelő közelségben tartózkodik.

Fekvőbetegek még biztonságosabb ellátása

A probléma észlelésében is segíthet a SensoDoc személykövetés funkciója. A fekvőbetegek, akiket egészségi állapotuk miatt folyamatos megfigyelés alatt kell tartani, segélyhívó gombbal ellátott, illetve szükség esetén különféle életfunkciókat is mérő karperecet kapnak, ezek jeleinek és mérési adatainak feldolgozásával a rendszer azonnal reagálni tud a rendellenes eseményekre (a beteg nem segítséget hív, nem ott tartózkodik, ahol lennie kellene, életfunkciói nem megfelelő értékeket mutatnak stb.). Ilyenkor a rendszer riasztást küld a diszpécsernek, aki megteszi a szükséges intézkedéseket.

A személykövetést megvalósító szolgáltatásokat a rendszer szerver oldali komponense, adatbázisa és a diszpécser alkalmazás támogatja, ezek fejlesztésének végső fázisában tartunk.