Oldal kiválasztása

A SensoDoc rendszer moduláris tervezése biztosítja, hogy jól elkülöníthetők legyenek a fő szolgáltatáscsoportok, így az ügyfél igényei szerint konfigurálható legyen a telepítés, csak azok a szolgáltatáscsoportok kerüljenek a konfigurációba, amelyekre az ügyfélnek szüksége van. A fő szolgáltatáscsoportok egyike az eszközkövetés – adott intézményben kialakítható a rendszer akár úgy is, hogy csak a kórházi eszközök követése és az erre épülő funkciócsoportok aktívak.

 

A rendszer bármilyen készülék, kisebb-nagyobb eszköz beltéri követésére képes, amennyiben az eszközre nyomkövető (asset tag, tracker) rögzíthető.

Miben segít a rendszer eszközkövető szolgáltatása?

A rendszerben regisztrált nyomkövetővel társítva a rendszerben nyilvántartott kórházi eszköz valós időben nyomon követhető, megtalálható, aktuális helye térképen megjeleníthető, pozíció adatai eltárolódnak, visszakereshetők. Helyváltoztatásához kötött szabályok állíthatók be, zónákhoz kötötten követhető a nagy értékű eszközök mozgása, riasztások kérhetők olyan esetekre, ha az eszköz kikerül a megengedett zónából.

Az eszközök mozgásának historikus adatain statisztikai elemzések végezhetők és ezekből a kihasználtságra, működési hatékonyságra vonatkozó, döntéstámogatásra alkalmas következtetések vonhatók le.

Eszközkövetést vezérlő komponens

Az eszközkövetés kezelésére, vezérlésére az intézmény diszpécser szerepkörben tevékenykedő munkatárs számára a rendszer diszpécser alkalmazásának felülete biztosít szolgáltatásokat, funkciókat. A webes alkalmazást az erre jogosult felhasználók böngészőn keresztül érik el, lokálisan telepített rendszerkomponensre nincs szükség.

A diszpécser felületen új eszközök vihetők fel, csoportokba szervezhetők (például típus alapján), ezek nyomkövetővel összerendelhetők, a mozgásukra szabályok állíthatók be (milyen zónákban mozoghatnak). A rendszer által követett eszközök közt keresni lehet, a keresett eszközök adatai és aktuális helye lekérdezhetők. Térképes felület jeleníti meg a beltéri térképen az eszköz aktuális pozícióját, valamint lekérdezhetők, megjeleníthetők az eszköz historikus pozícióadatai is.

A projekt jelenlegi fázisában az eszközkövetési szolgáltatások kísérleti fejlesztésén a fókusz, a tervezési szakaszban definiált szerver oldali és frontend komponensek implementációján.