Oldal kiválasztása

Fejlesztési projektünk végső fázisa a SensoDoc okos kórházi rendszer prototípusának implementációja, amin keresztül lehetőségünk van tesztelni a valós kórházi folyamatok támogatását és a tényleges intézményi működést. Nagy örömünkre szolgál, hogy az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum segítségünkre van ebben, vállalva, hogy betölti a SensoDoc mintakórház innovatív szerepét és értékes közreműködést nyújtva a rendszer tesztelésében.

 

A kísérleti fejlesztés során kialakítottuk a SensoDoc alaprendszert és komponenseit felkészítettük mindazon folyamatok támogatására, amelyeket kutatásaink szerint egy egészségügyi intézmény esetében beltéri helymeghatározásra építve a leghatékonyabban, leghasznosabban támogatni lehet.

Az alaprendszer ennek megfelelően egy keret, amelyben a támogatható területeket lefedő szolgáltatáskészlet áll rendelkezésre. A rendszer bevezetéséhez egy adott egészségügyi intézményben ebből a „készletből” válogatva lehet kiépíteni, kialakítani az adott implementációt, a komponensek testreszabásával, specifikus paraméterezésével az intézmény igényei szerint, a szükséges szenzorinfrastruktúra kiépítésével az intézmény területén, valamint az intézmény saját adatainak feltöltésével. Ez utóbbi egyrészt a létesítmény beltéri térképének elkészítését jelenti (annak minden adatával, szabályrendszerével együtt – alaprajz, beltéri objektumok, fontos pontok, ezekhez kapcsolt információk, útvonalak az azokon haladás jogosultságainak megadásával stb.), másrészt a rendszerben kezelni kívánt kórházi eszközök, illetve a rendszer működésében érintett személyek adatainak felvitelét, az adatokra vonatkozó szabályok, jogosultságok konkretizálásával.

A prototípus implementáció a szolgálatások testreszabási műveleteivel és a beltéri térkép kialakításával, valamint a helyszínen kialakítandó szenzorinfrastruktúra tervezésével, a szükséges elemek előkészítésével készen áll. Hamarosan a tényleges telepítés fázisába lép a folyamat, néhány héten belül tervezett a szenzorinfrastruktúra kiépítése a létesítményben.